Novosti

Povratak

Znanost u žarištu – ciklus znanstveno-popularnih predavanja Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Znanost u žarištu – ciklus znanstveno-popularnih predavanja Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Objavljeno 17.04.2023.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti pokreće ciklus predavanja kojima je cilj na zanimljiv i pristupačan način predstaviti rezultate istraživanja njenih znanstveno-istraživačkih i muzejsko-galerijskih jedinica, a koji su jedinstveni u Hrvatskoj. Na taj će se način široj publici prikazati čime se sve one bave, osvijestiti njihov velik znanstveni potencijal, kao i istaknuti činjenica da se njihovi zaposlenici uvelike bave temama kojima se nitko drugi u Hrvatskoj ne bavi, a koje su krucijalne za razumijevanje i vrednovanje naše znanosti i kulture.

Predavanja u ovom ciklusu održavat će se svake druge srijede, počevši od 22. ožujka 2023., u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije (Trg Josipa Jurja Strossmayera 14, Zagreb), s početkom u 16:30.

Listu pređviđenih predavanja možete pronaći na poveznici HAZU.

Sljedeće u nizu predavanje “Kako forenzična antropologija pomaže u rješavanju ubojstva” održat će akademik Mario Šlaus, upravitelj Antropološkog centra HAZU, u srijedu 19. travnja 2023. u 16.30 sati u Knjižnici Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Strossmayerov trg 14, Zagreb.