Novosti

Povratak

Uspješno održana međunarodna radionica  „Research on Education“

Uspješno održana međunarodna radionica  „Research on Education“

Objavljeno 07.10.2022.

Radionica „Research on Education“ uspješno je održana u Zagrebu, 4. i 5. 10. 2022. u prostorijama Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta. Radionica je organizirana i izvedena u bliskoj suradnji HDBMB-a i FEBS Education Committee-a kao zajednička aktivnost.

Radionica se sastojala od nekoliko kraćih predavanja eminentnih europskih stručnjaka u području istraživanja edukacije u kojima su sudionici stekli početni uvid u izazovno polje istraživanja edukacije. Ferhan Sagin (University of Ege, Turska, Chair of FEBS Education Committee), Luciane Vieira de Mello (University of Liverpool, UK, FEBS Education Committee), Manuel J.T. Mendes Costa (University of Minho, Portugal, FEBS Education Committee), Marco A. Carvalho Filho (University of Groningen, Netherlands) su nakon toga intenzivno radili sa sudionicima u malim grupama na osmišljavanju vlastitih prijedloga istraživanja. Na kraju su sudionici sami izlagali svoje razrađene ideje, te komentirali tuđe.

Na radionici su uz sudionike iz Hrvatske sudjelovali i znanstvenici iz Turske, Litve, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Kako bi financijski pomogli sudjelovanje na radionici,  HDBMB je dodjeli pet stipendija svojim članovima a FEBS Education Committee tri stipendije kolegama iz inozemstva.