Novosti

Povratak

Simpozij “Peptide Chemistry Day” na Sveučilištu u Zagrebu

Simpozij “Peptide Chemistry Day” na Sveučilištu u Zagrebu

Objavljeno 24.07.2023.

Simpozij Peptide Chemistry Day održat će se u srijedu 20. rujna 2023. na Sveučilištu u Zagrebu u zgradi Regionalnoga centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe – SEECEL na Kajzerici (Ulica Radoslava Cimermana 88, 10000 Zagreb).

Cilj simpozija je okupiti vrhunske znanstvenike i istraživače koji djeluju u različitim područjima znanosti o peptidima. Uz predstavljanje recentnih istraživačkih rezultata i najnovijih istraživanja, svrha okupljanja je potaknuti međusobnu suradnju i razmjenu kontakata. Posebice se pozivaju mladi znanstvenici i kolege te studenti da sudjeluju na ovom događanju.

Organizator simpozija je Sveučilište u Zagrebu, zajedno s Hrvatskim kemijskim društvom i Institutom Ruđer Bošković.

Kotizacija se ne plaća. Uz hrvatski, radni jezik simpozija je i engleski.

Rok za prijavu i predaju sažetaka je 10. rujna 2023.

Obrazac za prijavu kao i program možete pronaći na poveznici Simpozij “Peptide Chemistry Day” na Sveučilištu u Zagrebu (unizg.hr)

Ovim simpozijem obilježava se 10. obljetnica Centra za istraživanje i prijenos znanja u biotehnologiji Sveučilišta u Zagrebu te neprekidno i kontinuirano multidisciplinarno istraživanje kemije biološki aktivnih peptida, posebice glikopeptida, peptidoglikanskoga monomera i adamantilpeptida.