Novosti

Povratak

Radionica “Uvod u programski jezik R i statistiku”

Radionica “Uvod u programski jezik R i statistiku”

Objavljeno 16.02.2023.

Tvrtka Exaltum organizira tečaj primjene osnovnih statističkih metoda u prirodnim znanostima i upoznavanje s programom R. Tečaj “Uvod u program R i statistiku” omogućit će polaznicima stjecanje znanja u pripremi podataka za analizu, odabiru odgovarajućeg statističkog testa i prikazivanju rezultata.
Sudionici će se upoznati sa statističkim alatom R, R studio-om i paketima programa R, vrstama i strukturama podataka te s upravljanjem skupovima podataka.

Nadalje, tečaj će obuhvatiti crtanje grafova, korištenje funkcija, eksplorativne i deskriptivne statistike te statističku distribuciju i testiranje.

Vrijeme održavanja: 20.-22.2.2023. (od 9:00 do 17:00)

Mjesto održavanja: BIOCentar (Borongajska cesta 83H)

Broj polaznika ograničen je na 12, a mogućnost sudjelovanja će dobiti prvih 12 prijavitelja koji ispune obrazac za prijavu https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe_Uk4xG85N187GRsSqrgPuCQ9ahyruvHIf82ejjeYPGmXZCQ/viewform

Prethodna znanja iz statistike i programskog jezika R nisu neophodna. Potrebno je znanje engleskog jezika, a polaznici na radionicu trebaju donijeti vlastita prijenosna računala.

Kotizacija za sudjelovanje iznosi 400€, a po završetku tečaja sudionicima će biti uručeni certifikati.

Za dodatne informacije možete se javiti na e-mail epavlinek@exaltum.eu.