Najave

Povratak
listopad 04 2022

Otvorene su prijave za radionicu “Research on education”

Otvorene su prijave za radionicu “Research on education”

Objavljeno 12.08.2022.

Želite testirati svoju nastavnu aktivnost? Razmišljate o promjenama u nastavi utemeljenima na znanstvenim dokazima? Ili jednostavno želite saznati kako pravilno istraživati ​​edukacijske procese? Onda ste na pravom mjestu! Pridružite nam se i saznajte kako pravilno zamisliti i provesti istraživanje edukacije!

Istraživanja edukacije, kao sva znanstvena istraživanja, podrazumijevaju primjenu znanstvenih metoda za proučavanje obrazovnih praksi, procesa i ishoda. Ova istraživanja koriste organizirani pristup u postavljanju i odgovaranju na znanstvena pitanja te predstavljanju i kontekstualizaciji dobivenih rezultatima. Dakle, istraživanja edukacije jednako su sustavna kao i svaka druga znanstvena istraživanja. Ciljevi istraživanja su evaluirati, razviti, objaviti i konačno poboljšati nastavnu praksu u edukaciji studenata, unaprijediti edukacijske procese te edukacijski sustav uopće.

Postoje ključni aspekti koje treba uzeti u obzir prilikom provođenja istraživanja edukacije. Ova će se radionica usredotočiti na osmišljavanje istraživanja edukacije, identificiranje istraživačkog pitanja, pregled literature i odabir odgovarajućih istraživačkih metoda za prikupljanje, analizu i interpretaciju podataka.

Datumi i mjesto održavanja: 4. i 5. listopada 2022., Sveučilište u Zagrebu, HR-10000 Zagreb, Hrvatska

Cilj i ishodi: Ova radionica je fokusirana na proces učinkovitog provođenja istraživanja edukacije. Na kraju ove radionice sudionici će biti u stanju specificirati problem unutar svog područja interesa u obrazovanju odnosno poučavanju, odabrati metode potrebne za rješavanje istraživačkog pitanja te prikupiti i analizirati podatke, kako kvantitativne tako i kvalitativne.

Ciljani sudionici: Pozivaju se edukatori svih razina (od asistenata do redovitih profesora) koji su voljni unaprijediti svoju nastavu postavljanjem znanstveno oblikovanih pitanja i prikupljanjem znanstveno definiranih podataka. Nije potrebno prethodno iskustvo u istraživanju edukacije.

Predavači i mentori:

  • Ferhan Sagin (Izmir, TR), Chair FEBS Education Committee
  • Luciane Vieira de Mello (Liverpool, UK), Member FEBS Education Committee
  • Manuel J. T. Mendes Costa (Minho, PT), Member FEBS Education Committee
  • Marco Antonio de Carvalho-Filho (Groningen, NL)

Program: Tijekom radionice bit će predstavljen teorijski dio kroz predavanja i rasprave. Praktični dio bit će organiziran u malim grupama sudionika usmjerenih na formuliranje individualne ideje istraživanja obrazovanja, razvoj dizajna istraživanja s odgovarajućim istraživačkim alatima, analizu podataka i očekivanih rezultata. Cijeli program radionice možete pronaći ovdje.

Kotizacija: Kotizacija iznosi 230,00 HRK (30 €). Registracija obuhvaća sve materijale vezane uz radionicu. Radionica je ograničena na 25 sudionika (first come, first serve basis).

Rok za prijavu: 19. rujna 2022

Prijavni obrazac: Za prijavu slijedite poveznicu. Ako imate problema s poveznicom, unesite adresu https://forms.gle/t2Y47EGMZQoFiKUAA u svoj preglednik.

Plaćanje kotizacije bankovnom transakcijom:
Vlasnik računa: Hrvatsko društvo za biokemiju i molekularnu biologiju
Broj računa: HR0624070001100614713
Naziv banke: OTP BANKA HRVATSKA D.D.
SWIFT: OTPVHR2X
Iznos: 230,00 HRK (30 €)
Opis plaćanja: Prijava na Radionicu istraživanja o obrazovanju – puno ime podnositelja

Rok plaćanja: 19. rujna 2022. Registracija će se smatrati izvršenom nakon što se uplata u cijelosti obradi. Dobitnicima stipendije novac će biti vraćen na radionici.

Stipendije: FEBS će osigurati 7 stipendija za registraciju mladim istraživačima (<40 godina), koji će se prijaviti s motivacijskim pismom. HDBMB će osigurati 7 stipendija za registraciju svojim članovima (bilo koje dobi) koji se prijave s motivacijskim pismom. Pripremite svoje motivacijsko pismo prije ispunjavanja obrasca za registraciju i kopirajte ga na kraju procesa registracije. Kotizacija se mora platiti u cijelosti bez obzira na prijavu za stipendiju. Dobitnici stipendija bit će objavljeni 26. rujna. Dobitnicima stipendija bit će nadoknađen cjeloviti trošak registracije tijekom radionice.

Organizatori: HDBMB i FEBS Education Committee: Nino Sinčić & Jerka Dumić & Morana Dulić & Igor Stuparević & Damjan Franjević (HDBMB), Ferhan Sagin & Luciane Vieira de Mello (FEBS Education Committee).

Kontakt: info@hdbmb.hr