Novosti

Povratak

Otvoren poziv za Mlade promatrače Horizon Europe

Otvoren poziv za Mlade promatrače Horizon Europe

Objavljeno 28.07.2022.

Kao dio Europske godine mladih 2022., studenti master studija u EU pozvani su da postanu “Mladi promatrači” u evaluaciji prijedloga Horizon Europe.

Studenti koji su trenutno upisani na magistarski program, u bilo kojoj disciplini, na sveučilištu u državi članici EU-a mogu se prijaviti na ovu inicijativu. Posebno se potiču da se prijave studenti koji pripadaju ranjivim i marginaliziranim skupinama.

Proces odabira za mlade promatrače traje do zatvaranja (14. prosinca 2022.). Mladi promatrači bit će pozvani u različito vrijeme, prema rasporedu evaluacija. Prijavite se sada kako biste povećali svoje šanse.

Nakon što budete odabrani kao mladi promatrač, bit ćete pozvani da sudjelujete u evaluacijama poziva Horizon Europe koje se održavaju od rujna 2022. Evaluacije pokrivaju sva područja znanosti u širem smislu, od društvenih i humanističkih znanosti do prirodnih znanosti i inženjerstva.

Sudjelovat ćete od početka evaluacije relevantnog poziva do preporuke financiranih prijedloga na takozvanom “sastanku panela”. Od samog početka vašeg promatranja procesa evaluacije, bit ćete povezani s mentorom iz Europske komisije, koji će vas pratiti tijekom cijelog procesa.

Prijavite se i saznajte kako EU odabire znanstvene projekte za financiranje!

Sretno!