Novosti

Povratak

Održan FEBS YSF 2021

Održan FEBS YSF 2021

Objavljeno 02.07.2021.

20. FEBS Forum mladih znanstvenika (engl. Young Scientist Forum, YSF), prvotno zakazan za 2020. godinu u Lovranu u Hrvatskoj i odgođen za 2021. godinu, napokon je održan od 15. do 18. lipnja 2021 i to prvi put ikad u virtualnom formatu.

Organizaciju je ostvarilo naše Društvo, Hrvatsko društvo za biokemiju i molekularnu biologiju, u suradnji sa Slovenskim biokemijskim društvom.

Organizacijski odbor formirali su članovi oba društva, a činile su ga Maja Katalinić (predsjedavajuća), Morana Dulić, Nino Sinčić, Jerica Sabotič i Anja Pišlar. Organizacijski je odbor vodila Irene Díaz-Moreno, predsjednica FEBS-ove radne skupine za karijeru mladih znanstvenika. Virtualnom platformom upravljao je C-IN koji je pružio besprijekornu tehničku podršku i smjernice.

YSF 2021 okupio je 101 doktoranda i postdoktoranda iz 32 zemlje čija su društvo članice FEBS-a. Znanstveni program obuhvaćao je četiri glavna predavanja uglednih znanstvenika, kao i sedam kratkih predavanja odabranih sudionika. Znanstveni program dopunjen je praktičnim vježbama na kojima su sudionici imali priliku naučiti i razviti nove vještine, vođeni znanstvenicima i stručnjacima u području komunikacije, pisanja i prezentacije znanstvenih rezultata.

U sklopu programa sudionici su također predstavili svoj rad putem postera i jednominutnih prezentacija. Predstavljene su i mogućnosti stipendiranja u okviru FEBS-a, EMBO-a i MSCA.

Prema povratnim informacijama sudionika, zajedno smo stvorili uspješan kongres koji je pružio izvrsno konferencijsko iskustvo. Stoga bismo željeli zahvaliti svim predavačima na njihovom doprinosu i razmjeni novih znanja o znanosti i mogućnostima karijere koja će podržati mlade znanstvenike u njihovom napredovanju u karijeri.