Novosti

Povratak

Natječaj za prijavu zajedničkih projekata između Hrvatske i Austrije

Natječaj za prijavu zajedničkih projekata između Hrvatske i Austrije

Objavljeno 05.04.2023.

Na službenim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske objavljen je poziv za prijave bilateralnih znanstvenoistraživačkih projekata između Republike Austrije i Republike Hrvatske. Cilj ovih projekata je intenziviranje međunarodne znanstvene suradnje obiju zemalja, poticanje mobilnosti i razvoj znanstvenih karijera, osobito mladih znanstvenika i znanstvenica.

Na natječaj se mogu javiti kao voditelji projekta s hrvatske strane visokoškolski nastavnici izabrani u znanstveno-nastavno zvanje (najmanje docenta) te znanstvenici izabrani u znanstveno zvanje (najmanje suradnika), stalno zaposleni na hrvatskim visokim učilištima i znanstvenoistraživačkim institutima.

Prijedlozi projekata koji uključuju poslijediplomske/doktorske studente, mlade znanstvenike i znanstvenice, posebno će se vrednovati.

U sklopu ovoga programa moguća je potpora samo novim međunarodnim partnerstvima, a preduvjet za prijavu je zajednički definiran znanstvenoistraživački projekt na kojemu namjeravaju surađivati znanstvenici obiju zemalja. Temeljno financiranje projekta suradnje mora biti osigurano na obje strane.

Trajanje projekata: dvije godine (1. siječnja 2024. – 31. prosinca 2025.)

Rok prijave: 26. svibnja 2023.

Više o uvjetima i potrebnoj dokumentaciji možete pronaći na stranicama MZO.