Najave

Povratak
veljača 19 2023

Natječaj za Godišnju nagradu za mlade znanstvenike HDBMB-a

Natječaj za Godišnju nagradu za mlade znanstvenike HDBMB-a

Objavljeno 18.01.2023.

HDBMB nastavlja s poticanjem kvalitetne i međunarodno priznate znanstvene aktivnosti svojih članova u području molekularnih bioznanosti. Stoga je Izvršni odbor na sjednici održanoj 17. siječnja 2023. donio odluku o raspisivanju natječaja za izbor laureata za Godišnju nagradu za mlade znanstvenike za 2022. godinu.

Natječaj je otvoren do zaključno 19. veljače 2023. godine.

Kandidate za nagradu smiju predložiti članovi HDBMB-a, a i predlagatelji i predloženici moraju biti članovi koji redovito plaćaju članarinu. Predloženici mogu biti doktorandi ili mladi znanstvenici kojima nije prošlo više od 5 godina od obrane doktorata u godini za koju se nagrada dodjeljuje. Iznimno, razdoblje od 5 godina od doktorata može se produljiti ako su kandidati imali opravdani prekid u karijeri te za isti prilože dokumentaciju.

Prijava za nagradu mora sadržavati detaljno obrazloženi prijedlog i popratnu dokumentaciju. Uz prijavu za Godišnju nagradu za mlade znanstvenike potrebno je priložiti životopis predloženika i elektroničku kopiju rada/radova s kojim se predloženik kandidira za Nagradu te jasno opisan doprinos predloženika na istima.

Sva dokumentacija u pdf formatu u jedinstvenom privitku (jedan zbirni pdf dokument) podnosi se u elektroničkom obliku na adresu Tajništva HDBMB-a tajnistvo@hdbmb.hr do roka naznačenog u objavi. Tiskani primjerak dokumentacije nije potrebno dostavljati.

Nagrade se dodjeljuju na sjednici Skupštine HDBMB-a. Nagrada se sastoji od povelje i novčanog iznosa koji određuje Izvršni odbor HDBMB-a za svaku godinu.

Potičemo članove da iskoriste ovu priliku te nominiraju mlade kolege koji svojim radom i angažmanom doprinose razvoju molekularnih bioznanosti i našeg Društva u cjelini.

Više informacija možete pronaći u postojećem Pravilniku o nagrađivanju.