Novosti

Povratak

Natječaj za bilateralne projekte između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke 2024. – 2025.

Natječaj za bilateralne projekte između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke 2024. – 2025.

Objavljeno 21.04.2023.

Na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljen je natječaj “Programa zajedničkog poticanja razmjene sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke 2024. – 2025.”

Cilj programa je intenziviranje suradnje između hrvatskih i njemačkih grupa istraživača koji rade zajedno na određenome znanstvenoistraživačkom projektu. Potiče se mobilnost, a pritom je posebno težište na usavršavanju i specijalizaciji mladih znanstvenika.

Na natječaj se mogu javiti kao voditelji projekta s hrvatske strane nastavnici na visokim učilištima izabrani u znanstveno-nastavno zvanje (najmanje docenta) te znanstvenici izabrani u znanstveno zvanje (najmanje znanstvenog suradnika), stalno zaposleni na hrvatskim visokim učilištima i znanstvenoistraživačkim institutima. Preduvjet za prijavu je dogovoren konkretan zajednički projekt visoke kvalitete na kojemu partneri iz dviju zemalja namjeravaju raditi zajednički i komplementarno.

Sredstva za provođenje programa u Hrvatskoj osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO), a u Njemačkoj Njemačka služba za akademsku razmjenu (DAAD) iz proračuna Saveznog ministarstva za obrazovanje i istraživanje (BMBF).

Rok za prijavu: 30. lipnja 2023.

Početak projektne suradnje: 1. siječnja 2024.

Više o natječaju možete pronaći na poveznici Ministarstvo znanosti i obrazovanja – Natječaj Programa zajedničkog poticanja razmjene sudionika u projektima između Republike Hrvatske i Savezne Republike Njemačke 2024. – 2025. (gov.hr)