Novosti

Povratak

Međunarodna radionica bioinformatike “MedILS School in Bioinformatics”

Međunarodna radionica bioinformatike “MedILS School in Bioinformatics”

Objavljeno 24.07.2023.

Međunarodna radionica bioinformatike “MedILS School in Bioinformatics” održat će se na Mediteranskom institutu za istraživanje života u Splitu i to u dva dijela:

Prvi dio od 21. do 25. kolovoza 2023. pokriti će teme iz područja proteomike: analiza proteinskih sekvenci i struktura, predviđanje strukture proteina, dizajn lijekova, proteomika i metabolomika.

Drugi dio od 16. do 20. listopada 2023. pokriti će teme iz područja sekvenciranja sljedeće generacije (NGS): transkriptomika, epigenomika, mikrobiom, farmakogenomika, cjelogenomske asocijacijske studije (GWAS).

Oba dijela će uključivati uvod u statističku obradu podataka, izradu grafičkih prikaza te rad u programskom jeziku R.

Cilj ove ljetne škole je razvoj digitalnih vještina i podizanje specifičnih znanja istraživača u području prirodnih znanosti i biomedicine. Ovom ljetnom školom doprini se i zelenoj tranziciji i korištenju modernih tehnologija u znanosti i gospodarstvu. Škola ima fokus na razvoj mladih profesionalaca i jačanje njihovih kompetencija, znanja i vještina koje im omogućavaju bolju spremnost za tržište rada i znanstvena istraživanja kojima se bave.

Predavači će voditi sudionike kroz brojne praktične vježbe u manjim grupama. Prethodno iskustvo nije potrebno. Ciljna skupina su mladi istraživači (studenti diplomskih i poslijediplomskih studija, poslijedoktorandi), ali su i iskusni istraživači dobrodošli.

Rok za registraciju je 7. kolovoza 2023. (prvi dio), odnosno 2. listopada 2023. (drugi dio).

Više možete pronaći na poveznici Home (medils.hr)