Novosti

Povratak

HDBMB kongres i FEBS3+ kongres

Objavljeno 10.09.2018.

FEBS3+ meeting “From Molecules to living system” je uspješno održan od 2. do 5. rujna 2018. u gradu Siófoku u Mađarskoj. Kongres je organizirao HDBMB u suradnji s još tri nacionalna biokemijska društva (Mađarsko biokemijsko društvo, Slovensko biokemijsko društvo, Srpsko biokemijsko društvo). Ovaj FEBS3+ kongres je bio ujedno i naš nacionalni HDBMB2018 godišnji sastanak, te su u njemu sudjelovali brojni članovi HDBMB-a koji su iznimno uspješno prezentirali svoja znanstvena dostignuća. Sve o kongresu te fotografije s kongresa možete pogledati ovdje.
Organizacija ovog trećeg FEBS3+ kongresa je svakako prepoznata kao jedna od vodećih znanstvenih konferencija pod pokroviteljstvom FEBS-a. Tome je svakako doprinio veliki angažman HDBMB-a i njegovih članova koji su u lipnju 2012. godine u Opatiji bili domaćini prvog takvog kongresa. Sljedeći FEBS3+ meeting bio je u rujnu 2015. godine u Portorožu, a njegov domaćin je bilo Slovensko biokemijsko društvo.
Znanstveni program kongresa odražava najsuvremenija istraživanja u području molekularnih znanosti o životu, s osobitim naglaskom na biokemiju i molekularnu biologiju. Cilj kongresa je povezivanje znanstvenika iz ovih zemalja, ostvarivanje znanstvene suradnje te uspostavljanje kontakata radi što uspješnijeg zajedničkog prijavljivanja međunarodnih projekata.