Novosti

Povratak

Ciklus predavanja HPD-a “Priroda uživo”

Ciklus predavanja HPD-a “Priroda uživo”

Objavljeno 21.10.2022.

Hrvatsko prirodoslovno društvo organizira ciklus znanstveno-popularizacijskih predavanja pod nazivom Priroda uživo. Predavanja se održavaju dvaput mjesečno u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.

Naredno predavanje Prirode uživo bit će “Iz dnevnika istraživača“, a održat će ga Goran Šafarek u četvrtak 27. listopada 2022. s početkom u 18:00 u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Preradovićeva 5, Zagreb.

Tko nije barem jednom sanjao kako se, kao istraživač, probija kroz neprohodne džungle, drevne ruševine i upoznaje život izoliranih plemena? No, malo je onih koji su taj san istinski proveli u djelo. Turisti hodaju utabanim stazama kojima su već milijuni prošli prije njih, a profesionalni putnici otišli su tek korak dalje, često uz dramatična pretjerivanja. Goran Šafarek imao je privilegiju istinski ostvariti taj san. Daleko od utabanih staza provodio je mjesece na znanstvenim istraživanjima sa svrhom i ciljem, na nekim od najegzotičnijih i najdivljijih mjesta na svijetu. U njegovim svjetskim avanturama otkriveno je i više vrsta dotad nepoznatih životinja. Svoja istraživanja i avanture kroz tropska područja Azije, Afrike i Latinske Amerike opisao u putopisnoj knjizi “Iz dnevnika istraživača” koja je povod ovom predavanju.”

Više o predavanju i ciklusu Priroda uživo možete pročitati na poveznici https://hpd.hr/priroda-uzivo/